Att hålla rent efter katter

Katter är renliga djur av sig och de vill oftast göra sina behov på ett och samma ställe (kattlådan) och är relativt enkla att få rumsrena. När kattungarna är små rengör mamman sina ungar genom att tvätta dem med sin tunga och när katterna blir äldre håller de sig själva rena genom att slicka sin päls ren. Katter är också bra att ha om man till exempel bor på landet och vill hålla råttor och andra skadedjur borta och katter har historiskt sett används till att hålla gnagare borta på till exempel skepp. Däremot så kan katter släppa väldigt mycket hår ifrån sin päls, speciellt på våren när den tjocka vinterpälsen blir tunnare och övergår till sommarpäls. Många tror att det är katthåren som kattallergiker är allergiska mot men så är inte fallet utan det är mot ämnen som finns i katternas saliv, urin och talgkörtlar som allergiska reaktioner brukar uppstå.

Glass cleaning - housework

Men trots att katthåren i sig inte är något fram framkallar allergi så kan det så klart kännas jobbigt och smutsigt att ha mycket katthår liggandes i sitt hushåll. Beroende på vilken ras din katt är så kommer den fälla mer eller mindre päls och olika pälstyper fastnar olika mycket på materialen. Tänk på att långhåriga katter behöver mycket pälsvård och du kan behöva lägga många timmar i veckan på att kamma en katts päls.

Katthår kan vara ganska svårt att få bort från vissa ytor, till exempel fastnar det gärna på porslinet i badrummet och åker mest runt när man försöker torka bort det. Det är kan vara ett problem vid exempelvis flyttstädning eftersom personen som flyttar in efter dig troligtvis inte vill se rester av din katt. Vet du att du har mycket katthår i din bostad kan ett tips vara att anlita flyttstädning som har bra kunskap om städning och hur man får bort exempelvis katthår och de har även rätt verktyg och produkter för att göra en bra städning. Skulle den nya boenden inte vara nöjd med städningen så vänder du dig till firman som utförde flyttstädningen och så får de ta ansvar till skillnad från om du själv har städat så kan du då bli ersättningsskyldig.

Add a Comment

mts_point_pro