Att dela ditt hem med en katt

Att ha katter är väldigt trevligt och ett underbart sällskap. Katter är sällskapliga och älskvärda samtidigt som de är självständiga. De kräver inga promenader och är oftast nöjda så länge du ger dem mat, vatten, en ren toalett samt gos och bus.

När du tar in en katt i ditt hem bör du se till att den trivs och mår bra. Samtidigt måste du såklart se till att ditt hem är en säker plats för din nya familjemedlem.

Kattparfymer

Det är inte bara vi människor som tycker om goda dofter. Precis lika mycket som kattens husse eller matte tycker om parfym dam, så uppskattar din katt vissa dofter. I kattens fall finns det dofter som både kan skapa välmående och avsky. Kattmynta eller valeriana är två dofter som katter tycker om och dras till. I många fall kan dessa dofter även aktivera katter och uppmuntra dem till lek och rörelse. Feromonsprayer lugnar katten och kan användas för att minska stressen hos katten då dessa skapar lugn och välbefinnande hås din håriga vän. Slutligen finns det även sprayer med dofter som katten ogillar och undviker. Detta kan vara bra att spray på platser där man inte vill att katten skall vara, bland annat på möbler som katten vill klösa på.

Avlägsna sådant som kan skada katten

Det är viktigt att avlägsna sådant som kan skada katten. Det kan vara allt från att avlägsna vassa, tunga eller andra farliga föremål som katten kan skada katten om den hoppar upp på dem eller får dem över sig. Naturligtvis bör man även se till att inte ha saker som kan förgifta din katt i hemmet, till exempel vissa växter eller farliga medel och material. Använder man kemikalier i hemmet, så som insektsspray eller liknande, bör man även se till att de inte är skadliga för katten eller låta katten vara någon annanstans medan man använder dessa medel.

Add a Comment

mts_point_pro