Att tänka på när du försäkrar din katt

Katter är benägna att råka ut för olyckor; de hoppar från hyllor och rusar runt på sätt som gör att man som kattägare ibland förvånas över att de inte skadar sig oftare än de faktiskt gör. Utomhuskatter är ännu mer olycksdrabbade än inomhuskatter, eftersom de bland annat riskerar att råka ut för trafikolyckor, att skada sig från vilda djur, att råka i bråk med andra katter och att drabbas av parasiter av olika slag. Det är därför mycket viktigt att man har en försäkring för sin katt, så att man inte ruineras av de veterinärbesök man oundvikligen kommer att behöva göra.

När man väljer försäkring åt sin katt finns det några saker som är viktiga att tänka på. Det första är självklart att man inte bara ska ta första bästa försäkringsbolag, utan att man ska jämföra de olika försäkringarna med varandra, för att se vilken som passar ens egen katt bäst och vilket bolag som har bäst villkor. Något som är viktigt att jämföra är till exempel självrisken, det vill säga hur mycket man får betala själv i olika situationer. Hos vissa försäkringsbolag är självrisken flera tusen kronor, vilket betyder att man måste räkna med att lägga ut ganska mycket pengar vid ett veterinärbesök trots att katten är försäkrad. Om man skulle råka ut för det läget att man inte har tillräckligt med pengar att betala självrisken när man har åkt in akut med sin katt till veterinären, kan en nödlösning vara att ta ett lån från Mobillan.se. Då får man pengarna snabbt, vilket betyder att ens katt kan få behandling. Sedan kan man betala tillbaka lånet i lugn och ro när ens fyrfota vän är hemma och mår bra igen.

Med det sagt kan man också välja försäkring på andra sätt. Det är till exempel inte ovanligt att kattuppfödare rekommenderar ett särskilt försäkringsbolag, som de kanske har ett avtal med och kan ge sina kattköpare särskild rabatt hos. Rekommendationer från andra kattägare man litar på är också ett bra sätt att hitta ett försäkringsbolag man trivs med.

Man ska också tänka på att katten måste ha alla sina vaccinationer, till exempel mot kattpest, för att kunna försäkras. Om man har köpt sin katt från en seriös uppfödare är det sällan ett problem, eftersom man då får med veterinärsintyget, som intygar att katten har sina vaccinationer, när man köper den. Det är en god idé att försäkra sin katt så fort man övertar den från uppfödaren; kattungar kan försäkras redan från att de är sex veckor gamla, så det finns ingen anledning att vänta.

Add a Comment

mts_point_pro