Katter och förgiftning

Det är ett mycket vanligt problem att katter blir förgiftade av olika saker. De fyrfotade vännerna blir ofta sjuka av mat och ämnen som vi människor ser som ofarliga, och som vi ofta inte tänker på kan vara farliga för katten. Vissa växter, mögel, choklad, russin och lök kan faktiskt vara farligt, och till och med dödligt för katten, beroende på mängd och kattens storlek. Om du misstänker att din katt blivit förgiftad, ska du direkt kontakta veterinären för att katten ska få hjälp. Det är viktigt att vara snabb. Försök aldrig få din katt att kräkas på egen hand, då det kan orsaka mer skada än nytta.

Dödliga grönsaker för katten

Vissa vanliga växter i hemmet kan vara farliga för din katt. Även växter i trädgården kan orsaka skada, eller till och med döden för en katt. Både bladen och blommorna kan vara giftiga. Till och med rötterna eller växtsaften kan vara farliga för katten. Det kan räcka med en mycket liten mängd för att katten ska må dåligt. Har du en katt är det lämpligt att inte ha blommor som hyacint, amaryllis och julros hemma. Varken vid juletid eller annan tid. Det går också att placera dem där det kan garanteras att katten inte kan komma i kontakt med varken dem. Alla liljeväxter, även pingstlilja och påsklilja, är skadliga för katten och kan orsaka allvarliga skador på njurarna.

Miljögifter även farliga för de fyrbenta

Olika former av miljögifter är farliga även för din katt. Även hälsofarligt mögel, kan ge både dig och din katt sjukdomar. mögelsanering är viktigt för både dig och katten. Om möglet är lokalt, och katten inte behöver vistas i det, kan den troligen bo där tills möglet åtgärdats. Om människan klarar att vara i miljön, kan troligen katten detta också. Men katten kan vara känslig mot mögel, och om den visar symptom som klåda, kräkningar eller förändrad andning, bör du ta den till en veterinär och nämna möglet. Måste katten vistas i miljö med mögel, är det bra att se till att den slipper andas in det, och inte kan äta eller slicka på det

Add a Comment

mts_point_pro